TOUR DE FRANCE 11 ETAPPE

*
Woensdag 7 juli - de 11e etappe van juni Tour de France is een klepper… en hij voert over een klepper. De 198,9 kilometer tussen Sorgues en Malaucène worden ingekleurd met een dubbele beklimming van de berg der bergen: juni Mont Ventoux.


Kent u Eros Poli nog? außerdem Italiaanse bonk was – zacht uitgedrukt – geen klimwonder, maar in de reise van 1994 deed hij iets legendarisch. Tussen Montpellier en Carpentras kreeg hij 25 minuten cadeau. Daar maakte hij handig gebruik van, toen hij zijn zware lijf tegen außerdem flanken van de Mont Ventoux omhoog trok. Met vier minute voorsprong dook hij außerdem afdaling an om uiteindelijk in Carpentras dare zegevieren.

Du schaust: Tour de france 11 etappe

We durven denken dat außerdem koers bei 2021 een ander verloop kent. Meestal is de top van dach Kale berg zelf außerdem aankomstplaats, maar net wie in 1994 finisht dach race bergaf – in Malaucène om precies te zijn. Het is de eerste keer dat het dorp aan de voet van de Ventoux fungeert wie aankomstplaats.

Mehr sehen: Ssl Verschlüsselung T-Online, Gelöst: Ssl Verschlüsselung Einrichten

De renners vertrekken uit Sorgues. Na außerdem Côte dach Fontaine-de-Vaucluse (1,9 kilometer à 6%) en dach Côte außerdem Gordes (2,5 kilometer à 5,1%) duikt juni Col dach la Liguière op. Met 9,3 kilometer à 6,7% is dit een serieuze opwarmer voor wat gaat komen. Bovenop de Liguière hebben de renners er 83,6 kilometer opzitten en via een valse platte afdaling trekken ze naar Sault.

Sault ist een van außerdem drie mogelijke vertrekplaatsen naar dach top van juni Reus van außerdem Provence. Het zu sein – laat ons zeggen – außerdem ‘zachtst lopende’ kant, met ruim 22 kilometer à 5%. Daarbij zij aangetekend documents het an de laatste 6 kilometer voor dach top – bei het kale landschap na Chalet Reynard – wel doodleuk 6 kilometer lang met bijna 8% oploopt. Außerdem laatste 2 kilometer zelfs met 9,5%.

Na juni afdaling komen außerdem renners voor het eerst door Malaucène. Onderlangs de berg koersen ze naar Bédoin om außerdem Ventoux nogmaals car bedwingen. Loeizwaar – 15,7 kilometer aan 8,8% – en een wegdek documents nauwelijks meehelpt. Slingeren door het bos, sleuren aan je tuig. Vlak na Chalet Reynard kun je even op adem komen, om dan bei het beroemde maanlandschap außerdem hele flank af te kruipen richting außerdem zendmast das je al kilometers aanlokkelijk aankijkt.

Mehr sehen: Stiftung Warentest Blu Ray Player Test & Vergleich 2021, Blu Ray Player Test & Vergleich 2021

De laatste winnaar van een stopcat.org op außerdem Ventoux zu sein Thomas außerdem Gendt. Bei 2016 finishte dach race bij Chalet Reynard en niet op dach top, wegens windvlagen tot 130 km/uur op dach kale flanken. Terwijl außerdem Vlaming außerdem zege pakte, presenteerde chris Froome zijn versie ventil ‘Run to die hills’, toen hij na een valpartij al lopend de berg bedwong.

De laatste winnaar ventil een profwedstrijd op de Ventoux is Miguel Ángel López. Op 8 juni verpulverde hij zijn rivalen in de Mont Ventoux Dénivelé Challenge, een race ns ook tweemaal het Beest van juni Provence serveerde.

De eerste drie renners aan außerdem meet krijgen 10, 6 en 4 bonificatieseconden. Daarnaast zijn das na außerdem laatste bestijging op dach top van außerdem Ventoux 8, 5 en 2 seconden te winnen.